Asmaul Husna
Arkib Blog
Renungan
"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan sabar"
AutoCAD 2D
Buku Untuk Dijual. Step-by-step approach. Jika berminat, sila hubungi 0197315717
AutoCAD 3D
Lagi buku autoCAD untuk dijual! Jika berminat, sila hubungi 0197315717
bunga lawang
cengkih
kayu manis
pelaga
buah keras
jintan hitam
jintan manis
halba
lada hitam
basil
rosemary
oregano
thyme
kesum
sage
pudina
daun kari
ketumbar
chives
tarragon
dill
fennel
bunga kantan
daun bay
cekur
daun limau purut
marjoram
selom
pegaga
pucuk putat
tenggek burung
ulam raja
Sumber gambar : Google Image
suzana. Powered by Blogger.
Saturday, June 11, 2011
Topik Sanitasi Makanan (Pencemaran Makanan)
8:53 AM | Posted by
suzana |
Edit Post
Sanitasi makanan merujuk kepada pengawalan kebersihan dan keselamatan semasa penyediaan dan penyimpanan makanan supaya pencemaran makanan tidak berlaku. Makanan yang tercemar dan penyedia makanan adalah sumber utama pembiakan mikroorganisma kepada manusia.
Di akhir pelajaran, pelajar dapat:
1. Menyatakan sebab berlakunya pencemaran semasa mengendalikan bahan makanan
2. Menerangkan sebab berlakunya pencemaran makanan
3. Mengaplikasikan prinsip kebersihan
Di akhir pelajaran, pelajar dapat:
1. Menyatakan sebab berlakunya pencemaran semasa mengendalikan bahan makanan
2. Menerangkan sebab berlakunya pencemaran makanan
3. Mengaplikasikan prinsip kebersihan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kategori
- Bacaan Umum (19)
- Bahan Pengajaran (9)
- Galeriku (20)
- Jeruk (1)
- Kek (3)
- Kesihatan (3)
- Kuih Talam (6)
- Kuih Tradisi (3)
- Latihan (12)
- Lauk-Pauk (13)
- Nasi (3)
- Pasta (2)
- Pastri (8)
- Pemakanan (6)
- Pencuci Mulut (2)
- Pizza (2)
- Roti (3)
- Sup (3)
- Tips (3)
- Ucapan (6)
- Yis (3)
Pautan Pendidikan
Blog ERT / KHB
Blog Masakan
Recents post
About Me
- suzana
- Johor Bahru, Malaysia
- Home Economics/Living Skills teacher. Cooking and sewing are my passion
0 comments:
Post a Comment