Asmaul Husna
Arkib Blog
Renungan
"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan sabar"
AutoCAD 2D
AutoCAD 3D
Sumber gambar : Google Image
suzana. Powered by Blogger.
Saturday, June 11, 2011
Topik Sanitasi Makanan (Pencemaran Makanan)
8:53 AM | Posted by
suzana |
Edit Post
Sanitasi makanan merujuk kepada pengawalan kebersihan dan keselamatan semasa penyediaan dan penyimpanan makanan supaya pencemaran makanan tidak berlaku. Makanan yang tercemar dan penyedia makanan adalah sumber utama pembiakan mikroorganisma kepada manusia.
Di akhir pelajaran, pelajar dapat:
1. Menyatakan sebab berlakunya pencemaran semasa mengendalikan bahan makanan
2. Menerangkan sebab berlakunya pencemaran makanan
3. Mengaplikasikan prinsip kebersihan
Di akhir pelajaran, pelajar dapat:
1. Menyatakan sebab berlakunya pencemaran semasa mengendalikan bahan makanan
2. Menerangkan sebab berlakunya pencemaran makanan
3. Mengaplikasikan prinsip kebersihan
Subscribe to:
Posts (Atom)
Kategori
- Bacaan Umum (19)
- Bahan Pengajaran (9)
- Galeriku (20)
- Jeruk (1)
- Kek (3)
- Kesihatan (3)
- Kuih Talam (6)
- Kuih Tradisi (3)
- Latihan (12)
- Lauk-Pauk (13)
- Nasi (3)
- Pasta (2)
- Pastri (8)
- Pemakanan (6)
- Pencuci Mulut (2)
- Pizza (2)
- Roti (3)
- Sup (3)
- Tips (3)
- Ucapan (6)
- Yis (3)
Pautan Pendidikan
Blog ERT / KHB
Blog Masakan
Recents post
About Me
- suzana
- Johor Bahru, Malaysia
- Home Economics/Living Skills teacher. Cooking and sewing are my passion