Asmaul Husna
Arkib Blog
-
▼
2011
(86)
-
▼
May
(18)
- Tini's Wedding
- Birthday party with 5ERT
- PERSATUAN PENGGUNA ISLAM MALAYSIA: ADUAN PILIHAN :...
- Aktiviti Kelab KHB
- Latihan 2 - Pencernaan
- Latihan 1 - Penyerapan
- Topik Perkembangan Kendiri
- Topik Prinsip Memasak
- Sup Merah Tulang Gearbox
- Wajik Durian (Resepi Bonda)
- Kuih Cucur (Resepi Bonda)
- Puding Trifle Mudah
- Selamat Hari Guru 2011
- Topik Pencernaan dan Penyerapan
- Topik Keperluan Nutrien
- Tat Peach
- Pai Epal
- Makaroni Bakar
-
▼
May
(18)
Renungan
"Demi masa! Sesungguhnya manusia itu dalam kerugian. Kecuali orang-orang yang beriman dan beramal soleh, dan mereka pula berpesan-pesan dengan sabar"
AutoCAD 2D
AutoCAD 3D
Sumber gambar : Google Image
suzana. Powered by Blogger.
Sunday, May 1, 2011
Tat Peach
9:00 PM | Posted by
suzana |
Edit Post
Tat Peach |
Bahan-bahannya:
Kulit:
125g mentega
75g gula aising
1 kuning telur
1 camt esen vanila
250g tepung
2 camb air sejuk
Filling:
100g susu rendah lemak
100g whipping cream
2 biji telur
2 camca sedang gula
1camb tepung kastard
1 camt esen vanila
Cara membuatnya;
1. Sediakan kulit pastri. (Rujuk resepi pai epal)
2. Campurkan susu, whipping cream, gula, esen dan telur hingga sebati.
3. Tapiskan.
4. Susun potongan peach di atas kulit tat yang telah disediakan dalam tin pembakar
5. Curahkan campuran susu ke atas peach.
6. Bakar selama 40 minit dengan suhu 170C.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Kategori
- Bacaan Umum (19)
- Bahan Pengajaran (9)
- Galeriku (20)
- Jeruk (1)
- Kek (3)
- Kesihatan (3)
- Kuih Talam (6)
- Kuih Tradisi (3)
- Latihan (12)
- Lauk-Pauk (13)
- Nasi (3)
- Pasta (2)
- Pastri (8)
- Pemakanan (6)
- Pencuci Mulut (2)
- Pizza (2)
- Roti (3)
- Sup (3)
- Tips (3)
- Ucapan (6)
- Yis (3)
Pautan Pendidikan
Blog ERT / KHB
Blog Masakan
Recents post
About Me
- suzana
- Johor Bahru, Malaysia
- Home Economics/Living Skills teacher. Cooking and sewing are my passion
0 comments:
Post a Comment